26. MAJ 2020 • 19:20SPORT

Sara Slott får plads i Team Danmarks bestyrelse

Den 33-årige hækkeløber skal være med til at tegne Danmarks vej til medaljer fremover ved siden af karrieren.

Hvem ved bedre, hvordan man sikrer en OL-medalje, end en som selv har vundet en?

Det kan have været overvejelsen, da Danmarks Idrætsforbund (DIF) skulle udpege et nyt bestyrelsesmedlem til Team Danmarks bestyrelse.Valget er nemlig faldet på den 33-årige hækkeløber Sara Slott Petersen, som i 2016 hentede OL-sølv i Rio i 400 meter hækkeløb.

Det skriver Jyllands-Posten.

Allerede fra 1. juni er hun en del af Team Danmarks bestyrelse, hvor hun bliver den første og eneste aktive atlet med en plads.

- Jeg har været med i dette game i rigtig lang tid og er en af de atleter, der ikke er nervøs for at ytre mig, også i forhold til politiske emner, siger hun til Jyllands-Posten.- Mange atleter vil helst koncentrere sig fuldt ud om deres karriere. Men jeg har altid fundet det interessant at bruge min stemme. Det vil jeg også gøre fremadrettet i Team Danmarks bestyrelse.

Hun er udpeget til posten for en fireårig periode. I det første år, frem til det udskudte OL i Tokyo, vil hun forblive aktiv. Efter OL-stopper hun karrieren og fortsætter arbejdet i bestyrelsen.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har ønsket at styrke atleternes indflydelse i Team Danmark, som fordeler støttemidlerne til de danske atleter.

Ønsket kom i forlængelse af DRs afsløringer om kritisable forhold i Dansk Svømmeunion, hvor flere svømmere følte sig hængt ud ved blandt andet at blive vejet og kritiseret foran hinanden./ritzau/

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet