16-årig varetægtsfængslet for grov vold
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

16. OKT 2019 • 12:24 • AF MADS WESTERMANN

16-årig varetægtsfængslet for grov vold

En 16-årig dreng blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Rønne, sigtet for vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Sammen med en tre år ældre medskyldig havde han klokken cirka 01.30, natten til tirsdag overfaldet en 19-årig mand på Circle-K tankstationen i rundkørslen på Zahrtmannsvej i Rønne.

Her havde de to ifølge politiet, i fællesskab tildelt den forurettede mindst 15 slag i ansigtet, tre slag i maven og adskillige spark, mens han lå ned. De havde desuden spyttet ham i hovedet, slået hans hovede ind i en mur. Den 16-årige, der blev fremstillet i retten, havde endvidere, mens han var iført en styrthjelm, nikket den forurettede en eller flere skaller med hjelmen.

Den 16-årige ville i retten ikke udtale sig om anklagerne.

Den 19-årige mand, der blev overfaldet, blev efterfølgende undersøgt på akutmodtagelsen på Bornholms Hospital, hvor man konstaterede at han havde skader i ansigtet, som ifølge den læge, der undersøgte forurettede, ikke var behandlingskrævende, og som ikke ville give varige men.

Den 16-åriges tre år ældre medskyldige blev anholdt af politiet umiddelbart efter optrinnet, og aflagde i løbet af tirsdagen fuld tilståelse. Fordi han ikke har nogen tidligere voldsdomme, blev han efterfølgende løsladt.

Drengen der onsdag blev fremstillet grundlovsforhør har imidlertid en anden og mere alvorlig historik, og det var derfor anklager Marina Molkte-Leth fra Bornholms Politi krævede ham fængslet.

Han er to gange tidligere dømt for vold. Senest i slutningen af august måned, hvor han blev idømt fem måneders ubetinget fængsel for vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter. Her blev straffen skærpet, netop fordi det ikke var første gang han blev dømt.

Den 16-årige stammer fra Bornholm, men er i øjeblikket anbragt på et behandlingstilbud på Lolland. Det var under en ferie herfra, han deltog i overfaldet på den 19-årige.

Det lykkedes i første omgang ikke Politiet at anholde den 16-årige, og hele tirsdagen lykkedes det ham at skjule sig for Politiet, men da han tirsdag aften ville rejse tilbage til opholdsstedet på Lolland blev han anholdt i Bornholms Lufthavn.

Drengen blev varetægtsfængslet frem til den 31. oktober, hvor han på grund af sin unge alder skal opholde sig på den lukkede institution Sønderbro på Amager.

Imens skal Bornholms Politi sikre de sidste spor i form af DNA fra den 16-åriges styrthjelm og videooptagelser af overfaldet fra Circle-K tankens videoovervågning.
Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet