Glasbiennale modtager en halv million
Fra åbningen af European Glass Context 2016 på Grønbechs Gård.

9. OKT 2019 • 17:09 • AF ELISABETH KROGH

Glasbiennale modtager en halv million

Glasbiennalen, European Glass Context 2020, ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK), har modtaget en halv million kr. fra Bornholms Regionskommunes pulje for kommunale kulturmidler.

Det vækker begejstring hos udstillingsleder, Susanne Jøker Johnsen fra KADK.

- Vi er utroligt glade og taknemmelige for, at Bornholms Regionskommunes Økonomi-, Erhvervs-, og Planudvalg har valgt at anerkende den kommende glasbiennale med så betydeligt et støttebeløb, som er afgørende for arrangementets gennemførelse. Som uddannelsesinstitution med landets eneste videregående uddannelse for glas og keramik i Nexø, er vi meget interesserede i at styrke miljøet på Bornholm som europæisk centrum for kunsthåndværk, siger Susanne Jøker Johnsen.

Det er KADK (designskolen) der driver projektet med baggrund i at designskolen har meget stærke kompetencer på netop dette faglige felt på grund af glas-uddannelsen i Nexø.

Glas- og keramikbiennalen på Bornholm har siden 2006 udviklet sig til en central institution for udstilling af samtidsglas- og keramik på den internationale kunsthåndværkerscene.

Den bornholmske biennale for moderne europæisk keramik og glas udspringer af en vision fra Bornholms kultur- og undervisningsinstitutioner, om at bruge den bornholmske kulturarv inden for produktion af glas og keramik til kunstindustrien, som udgangspunkt for en markant internationalt tilbagevendende begivenhed, der skal markere Bornholm som centrum for kunsthåndværk, glas og keramik i Europa.
Projektet er det eneste af sin art i Europa og gennemføres nu for 8. gang.

Biennalen har deltagere fra 31 europæiske lande, de 28 EU-lande, samt Island, Norge og Schweiz og fra det keramikfaglige miljø i Danmark. Den kommende glasbiennale, European Glass Context 2020, åbner lørdag den 12. September 2020.

Glas- og keramikbiennalen er en væsentlig del af den bornholmske kunsthåndværkerverden, som af World Crafts Council, har opnået udmærkelsen som Europas første World Crafts Region, også anderkendt af UNESCO.


18. OKT 2019 • 06:46 FOR ABONNENTER

Halloween i Gudhjem – en kæmpe succes

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet