Konkurrencen er skærpet: Nyker har næppe børn nok til to vuggestuer
Børnehaven Bien skal efter planen udvides, så der også kommer en vuggestue med plads til i gennemsnit 12 børn. Foto: Berit Hvassum

9. OKT 2019 • 15:15 • AF HOLGER LARSEN

Konkurrencen er skærpet: Nyker har næppe børn nok til to vuggestuer

– Der er kun de samme børn at tage af, siger Lis Christensen fra pladsanvisningen i Bornholms Regionskommune.

Bornholms Frie Idrætsskole åbnede den 1. april 2018 børnehaven Bien, som ligger mindre end 100 meter fra det kommunale Nyker Børnehus. Bien har i det forløbne halvandet år overhalet Nyker Børnehus som en større børnehave. Nyker Børnehus havde pr. 1. oktober 18 børnehavebørn, mens Bien har 32 børn.

Konkurrencen om børnene skærpes yderligere, når Bornholms Frie Idrætsskole åbner en vuggestue (0-3 år), hvor målet er, at der i gennemsnit skal være 12 børn. Planen er godkendt af skolens bestyrelse, men der ikke er sat nogen dato for, hvornår den nye vuggestue skal åbne.

De to institutioner appellerer i høj grad til det samme publikum. Lis Christensen oplyser, at det private tilbud Bien i sit første halvandet år har fået hovedparten af børnene fra Nyker og Rønne.

– Jeg tror ikke på, at der vil være nok børn i Nyker til to vuggestuer i byen, siger hun.

– Men hvis hovedparten af børnene for eksempel kommer fra Rønne, som vi også har set det tidligere med børnehavebørnene, så kan det godt være, at der kan være to vuggestuer. Men hvis det udelukkende er med børn fra Nyker, kan der ikke være to vuggestuer, tilføjer Lis Christensen.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet