Alex Mogensen i top-10 til Eremitageløbet
Arkivfoto: Berit Hvassum

6. OKT 2019 • 12:03SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Alex Mogensen i top-10 til Eremitageløbet

På forhånd havde den hurtige SÅN-løber Alex Mogensen proklameret, at han satsede på at komme i top10 til Eremitageløbet.

Det lykkedes søndag bornholmeren at nå en af sæsonens store mål i Dyrehaven nord for København, da 25-årige Alex Mogensen blev nummer 10.

Mogensen gennemførte ruten på 13,3 kilometer i tiden 42 minutter og 15 sekunder. Det var tre minutter efter løbets suveræne vinder 28-årige Abdi Hakin Ulad, som vandt løbet for sjette gang.

Sidste år løb Alex Mogensen Eremitageløbet en smule hurtigere i tiden 42:19, og da rakte det til en syvendeplads.

Som en hyldest til Henrik Jørgensen havde Eremitageløbets ledelse besluttet at, Anna Holm i år skulle starte den 51. udgave af Eremitageløbet. Samtidig blev Henrik Jørgensen mindet, som gik bort tidligere i år under en træningstur nær sit hjem i Sorthat-Muleby.

Inden løbet blev skudt i gang mindedes alle Eremitage-løberne den tidligere vinder af London Marathon og Danmarks måske største løber gennem tiderne, som i øvrigt også har vundet løbet i Dyrehaven fire gange.

Det gjorde de ved at holde 38 sekunders stilhed - fordi Henrik Jørgensen stadig har løbsrekorden for E-løbet med tiden 38.40 - og derefter 22 sekunders klapsalver.

Herefter skød Anna Holm løbet i gang.

Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet