Piloten tog fejl i tågen
Foto: Jens-Erik Larsen

3. OKT 2019 • 13:05 • AF TOMMY KAAS

Piloten tog fejl i tågen

Piloten på den sportsflyver, der den 7. juni styrtede ned i skoven ved Bornholms Lufthavn, tog fejl af sin glidevinkel og beslutningshøjde under indflyvningen. Det førte til, at flyet havarerede ned i nogle træer.

Det konkluderer Havarikommisionen, som har udarbejdet en rapport om flystyrtet.

De to ombordværende, en 59-årig mand og en 54-årig kvinde, kom alvorligt til skade ved ulykken men overlevede begge.

Piloten fravalgte brug af autopilot under indflyvningen, og Havarikommisionen skønner, at pilotens begrænsede flyveerfaring har påvirket denne beslutning.

– Brug af autopilot, især under marginale vejrforhold, mindsker den overordnede arbejdsbelastning hos piloter og frigiver flere mentale ressourcer til at monitorere flyvningen, lyder det i rapporten.

Dis og tåge

Der var på dagen en uoverensstemmelse mellem de forudsagte og de aktuelle vejrforhold på havaritidspunktet, fremgår det af rapporten.

På grund af dis og tåge kunne flyvelederen fra kontroltårnet i lufthavnen ikke få visuel kontakt med flyet i indflyvningszonen eller se fly i landingszonen.

Piloten konstaterede på et tidspunkt, at flyet lå for lavt i forhold til glidevinklen og skubbede gashåndtaget frem. Dernæst observerede piloten trætoppe foran flyet. Men da var det for sent, konkluderer Havarikommisionen.

Piloten var behørigt certificeret, og flyets luftdygtighedseftersynsbevis var gyldigt. Flyets tilstand havde ingen indflydelse på hændelsen, lyder det fra kommisionen.

18. OKT 2019 • 06:46 FOR ABONNENTER

Halloween i Gudhjem – en kæmpe succes

Mest læste

13. OKT 2019 • 10:37 FOR ABONNENTER

I Sverige er han Mr. 100 procent

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet