Øffe har drukket sin sidste cola
Foto: Berit Hvassum

29. SEP 2019 • 11:35 • AF MADS WESTERMANN

Øffe har drukket sin sidste cola

Bornholms mest kendte svin, den cola-drikkende so Øffe fra Vingården Lille Gadegård, er ikke mere. For fire dage siden fandt vindbonden Jesper Paulsen hende død i indhegningen.

Han mener, Øffe er død af fedt om hjertet, for det er ingen hemmelighed, at hun med en kampvægt på cirka 450 kilo var en temmelig trind dame.

Øffe var på slankekur
– Hun havde godt nok været på slankekur det seneste år og havde tabt 60-70 kilo, men det var tilsyneladende ikke nok, siger Jesper Paulsen og fortæller, at slankekuren bestod i, at Øffe begyndte at drikke Cola-Zero i stedet for almindelig sukkerholdig cola.

Ifølge Jesper Paulsen var Øffe helt vild med cola, og gæsterne på vingården var vilde med at give hende cola.
– Folk kom ind i butikken og købte cola, som de så gav til Øffe. Hun fik vel 4-5 halvliters-flasker om dagen beretter han og fortæller videre:

– Problemet var, at hun ikke fik nok motion. Øffe var meget mageligt anlagt, og der var kun 10 meter fra hendes soveplads til hendes fodertrug. Den eneste motion hun fik var, når hun gik frem og tilbage mellem truget og sovepladsen. Så snart hun havde fået sin mad eller sin cola, så gik hun tilbage for at sove. Det var vi ikke opmærksom på i starten, og det var nok en fejl.

Har etiske overvejelser
Nu hviler Øffe to meter under jorden, og Jesper Paulsen har plantet et kirsebærtræ ovenpå hendes grav.
Spørgsmålet for Jesper Paulsen er nu, hvor når man må begynde at spise af kirsebærrene.

– Ernæringsmæssigt er der ikke noget i vejen med at spise dem med det samme, men etisk er jeg i tvivl om, hvornår man må begynde at spise dem, og det er et spørgsmål, vi bliver stillet overfor allerede i næste sæson, siger Jesper Paulsen, og sætter sine overvejelser i perspektiv:

– Når man planter et kirsebærtræ på en grav, på en almindelig kirkegård, så er det jo ikke for at spise kirsebærene.

Tre nye grise er under oplæring
Øffe blev kun otte år, men hendes alt for tidlige bortgang betyder ikke, at det er slut med cola-drikkende svin på Lille Gadegård.

Jesper Paulsen har tre nye grise, som han er ved at lære at drikke cola. Det kræver nemlig lidt tilvænning, inden de rigtigt sætter pris på den brune drik.

– I starten er de ikke så begejstrede for boblerne. Derfor træner vi dem med mælk, som vi så langsomt skifter ud med cola, fortæller han.

Og for at de nye svin ikke skal lide den samme kranke skæbne som Øffe, der døde af mangel på motion, så er afstanden mellem deres svinesti og deres ædetrug øget til 100 meter.

– Så er vi sikre på, at de får motion hver dag, siger Jesper Paulsen, der, hvis de nye grise kommer til at sætte lige så stor pris på Cola som Øffe, kan se frem til en væsentlig forøgelse af salget af cola i Lille Gadegårds butik i den kommende sæson.Mest læste

DØGNETS MEST LÆSTE

UGENS MEST LÆSTE

MÅNEDENS MEST LÆSTE

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet